Ons educatief overzicht

Ontdek ons Studieaanbod

Je staat op het punt je eerste stappen te zetten in het secundair onderwijs.
Graag stellen we je het studieaanbod voor op onze school, het Sint-Franciscusinstituut.

Hiernaast ziet u een overzicht. Zoals je weet, wordt het secundair onderwijs momenteel stapsgewijs hertekend. In onze scholen (Sint-Franciscusinstituut en Stella Matutina) heb je verschillende mogelijkheden om jouw talenten te ontdekken.

Het studieaanbod van de eerste graad is oriƫnterend. Dit wil zeggen dat je naast een algemene vorming ook de tijd krijgt om disciplines zoals taal, wetenschappen, koken, ... te verkennen of zelfs te versterken.

Het studieaanbod van de tweede graad is gebaseerd op een nieuw model, de zogeheten matrix. Deze matrix omvat 8 studiedomeinen en gaat uit van 3 finaliteiten. Met dit laatste wordt duidelijk aangegeven waarop je wordt voorbereid: doorstromen naar het hoger onderwijs, naar de arbeidsmarkt of beide. Alle studierichtingen die onze school (SFO) aanbiedt, bereiden onze leerlingen voor op een vlotte doorstroom naar het hoger onderwijs ('finaliteit doorstroom').

Vanaf het schooljaar 2023-2024 zal de nieuwe structuur ook doorgevoerd worden in de derde graad. Een overzicht van de opties in het nieuwe systeem vind je in het vernieuwde studieaanbod van de derde graad (under construction).

Meer informatie vind je in onze folder
Succes en tot gauw!

Bekijk het studieoverzicht van onze eerste graad

Indien je meer informatie wil over ons vernieuwd studieaanbod, nodigen we je uit om onze infobrochure door te nemen.

Download de brochure