Inschrijvingsprocedure

korps

Wanneer starten de inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021?


Vanaf januari 2020 kan u een digitale aanvraag tot inschrijving in het Sint-Franciscusinstituut invullen via deze link.

Op dinsdag 28 januari 2020 organiseert onze school, het Sint-Franciscusinstituut (Brakel), samen met het Instituut Stella Matutina (Michelbeke) en Viso Cor Mariae (Brakel) een infomoment in het ontmoetingscentrum De Lier in Lierde. Op die avond stellen wij om 19 uur het studieaanbod van de drie Brakelse scholen voor. U kan na de voorstelling met uw vragen terecht bij de aanwezige leerkrachten van de verschillende scholen.

Op zondag 26 april 2020 verwelkomt het Sint-Franciscusinstituut geïnteresseerde leerlingen en hun ouders tussen 10 uur en 13 uur voor een rondleiding in de school. Op die dag is er ook mogelijkheid om in te schrijven voor het schooljaar 2020-2021.

We voorzien vóór het infomoment twee extra inschrijvingsavonden: donderdag 20 februari 2020 en dinsdag 17 maart 2020, telkens tussen 17 uur en 20 uur. Op deze twee avonden wordt er geen rondleiding in de school gegeven; daarvoor verwijzen wij u naar het infomoment op zondag 26 april 2020.

Voor een inschrijving na het infomoment neemt u eerst telefonisch contact op met de school tijdens de schooluren (8.30 uur – 16.00 uur). U kan ook een e-mail sturen naar het secretariaat. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt voor de inschrijving van uw zoon of dochter.

- telefoon: 055/42 60 16
- e-mail: secretariaat@sintfranciscusinstituut.be

Terug naar boven


Welke documenten hebben we nodig om de inschrijving te voltooien?(1) enkel voor inschrijvingen in het eerste jaar
(2) enkel voor inschrijvingen in andere jaren

Terug naar boven


Wanneer is de school open tijdens de maanden juli en augustus (2020)?

De school is open van 1 juli t.e.m. 7 juli en van 17 augustus t.e.m. 31 augustus, telkens van 14 uur tot 18 uur.

Terug naar boven


We zijn een uniform-school


Onze leerlingen komen in uniform naar school. De kledij voor buitenschoolse activiteiten is verschillend voor stadsexcursies en natuuruitstappen, voor uitstappen van een dag of van enkele dagen.
Bepaalde kledingstukken (met het logo van de school) moeten via de school aangeschaft worden.
Voor meer informatie over de aan te schaffen kledij, surf naar de rubriek 'uniform'.

Terug naar boven